mysigmat.blogg.se

En härlig blogg om mat, träning, välmående och de senaste trenderna. Enjoy!

Julklappstips

Kategori: Allmänt

Godmorgon finisar! ♥ Söndag idag vilket innebär (som alla helg-dagar) god mat och extra mycket tid till träning. Första advent och självaste julafton närmar sig med stormsteg och jag har i veckan hunnit springa på stan och köpa två julklappar. Lite tidigt tänker vissa, men varför vänta när man hittar den perfekta julklappen? Själv har jag en massa saker jag skulle vilja ha i julklapp, men jag är nog lite för gammal för att skriva en julklapps-önskelista och ge till mamma och pappa eller pojkvännen? En superbra sida som har samlat mängder olika julklappstips på är http://minajulklappstips.com/ där du kan välja kategori som "till pojkvännen" eller "till mamma" osv. Om jag leker med tanken att jag är min pojkvän, och klickar in på "till flickvännen" så kan jag säga att de 10 första förslagen skulle passa som handen i handsken vad mig angår. Exempelvis skulle jag tycka det var superkul att testa på "Poledance i Stockholm" för 199 kr eller "Modell för en dag" för 399 kr. Såg också att det fanns ett "kärlekspaket för 52 veckor". Paketet innehåller 52 stycken kort (hälften som är till killen och hälften till tjejen) och på korten skrapar man fram vad man ska göra under den veckan för att överraska sin parter. Ett jättebra julklappstips som också bidrar till extra kärlek i förhållandet! 
 
Har ni köpt några julklappar ännu och vad önskar ni er i julklapp? PUSS ♥
 
52 Weeks of Romance
Romantik-paketet för 52 veckor, 179 kr
 
 

Pepparkaksbollar á la LCHF

Kategori: Allmänt

Vintermörkret har lagt sig över oss och första advent och jul närmar sig med stormsteg. Många där ute, precis som mig, som vill försöka hålla sig till en kostplan, tex low-carb eller LCHF, även under juletider är dessa små godingar perfekta (recept återfinns ursprungligen hos Jills mat)! Bakade dem till föra årets julfika och de blev en stor succe och är oskiljaktiga från något med riktigt socker i.
 
Bollarna
100 g smör
3 dl mandelmjöl
1 dl stevia strö eller motsvarande (eller ½ dl sukrin+)
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk nejlika

(Kryddorna går att ersätta med 3 tsk pepparkakskrydda)

Runt om
1,5 dl rostade mandelspån (finns färdigrostade, rosta annars i torr stekpanna)

Gör så här: Blanda samman ingredienserna till bollarna i en matberedare tills jämn smet. Ställ in i kylen ett tag om smeten är för kladdig. Rulla till små bollar. Krossa mandelspånen något förslagsvis direkt i påsen. Rulla sedan bollarna i mandelkrosset och ställ in i kylen för att stelna. Färdigt!

 

sponsrad video- ACO

Kategori: Allmänt

 
Obs! Detta är ett sponsrat inlägg! 
 
Hej på er finisar ♥ Satt och såg på "fråga doktorn" igår om olika dieter och det var mycket intressant. En av läkarna informerade även om (något som var nytt för mig) att vi i allt större grad inte får tillräckligt med D-vitamin som naturligt kommer som en källa från solen - eftersom att vi bor så högt upp i norr, och främst på vintern är stora delar av dagarna helt mörka utan någon skymt av solen. Tillsammans med D-vitamin är även järn och folat de vitaminer som vi generellt sett har störst brist på i vår kost, och det är extra vitigt att tillföra dem på annat sätt om vi inte konsumerar nog mycket genom kosten; exempelvis genom att tillföra olika kosttillskott som vitaminer. För oss kvinnor som dessutom har menstruation och förlorar mycket blod är det extra viktigt att vi får i oss den mängd järn vi behöver eftersom vi annars kan drabbas av järnbrist som i sin tur leder till bland annat trötthet och koncentrationssvårigheter... Jag själv ser till att få i mig både lite extra tillskott av järn, D och B vitamin för att hålla mig frisk och kry - trots att jag äter varierat. Eftersom att vi alla är unika så kan jag inte rekomendera er att äta precis samma vitaminer och kosttillskott som jag - en del förlorar mer järn vid menstuationen samtidigt som en del konsumerar ett större intag av olika vitaminer vilket innebär att extra tillförsel av vitaminer självklart måste individanpassas! ACO Vitamin & Mineral uppfyller precis dessa kram och är anpassade efter individens individuella behov. Klicka på videon ovan för vidare information!
 
 
 
 
 

Tummen upp för fredag och 10 kilometer

Kategori: Allmänt

Fredag idag och ni vet vad det innebär? Helg! Åh, så underbart. Är så laddad av en helg fylld med god matlagning och träning. Jag ska dra med pojkvännen ut på en lång löprunda imorgon innan vi får middagsgäster på kvällen. Tummen upp för helg och ledighet! och inte minst av allt, för att jag har tagit mig igenom 10 kilometer löpning på lunchen!!!
 

TRÄNINGSABSTINENS

Kategori: Allmänt

Ont i halsen.... VILL TRÄNA! Vad gör ni för att bota springet i benen när ni är krassliga och inte kan träna?