mysigmat.blogg.se

En härlig blogg om mat, träning, välmående och de senaste trenderna. Enjoy!

Persiljesmör till sommarens goda grillningar

Kategori: Allmänt

Hej alla söta! ♥  Hoppas det är bra med er. Igår kväll efter en löprunda på 12 km myste vi här hemma med grillad ryggbiff och klyftpotatis. Tänkte tipsa om ett supergott litet tillbehör som verkligen fungerar som smakhöjare, nämligen egengjort persilje/citron/vitlökssmör. Det är superenkelt att göra och smakar gudomligt att bre på det nygrilalde köttet så att det smälter härligt. Enjoy ♥
 
Ingredienser: 
150g Smör
1 nypa havssalt
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 dl persilja
1/3 citron pressad
några tag med svartpepparkvarnen

Rör ihop det rumstempererade smöret med finhackad persilja, vitlök, citronsaft o salt, peppar. Om önskas så kan du "rulla ut" smöret och lägga i alliminumfolie i kylspåket för att sedan skiva upp i portionsbitar. Servera till gott kött!
 

Motivation

Kategori: Allmänt

Hårtips

Kategori: Allmänt

Hej på er alla sötisar! ♥ När regnet ändå väller ner är det väl ett ypperligt tillfälle att slänga ut lite mer tips till alla er där ute? Därför tänkte jag tipsa om lite hårvårdprodukter samt var du hittar dem till bässta pris.
 
Jag har nyligen provat ett nytt schampoo som jag fick rekommenderat av en hårfrisör när jag klippte mig för två veckor sen eftersom vi båda två kom fram till hur ruskigt slitet hår jag har. Nästan alla mina toppar är kluvna, och det syntes verkligen tydligt på mitt senaste frisörbesök.... Har inte tänkt på det förut då jag inte tagit en ordentlig titt på mina hårtoppar, men nu kom sanningen fram vilket är bra eftersom det finns lösningar. Det första vi började med var givetvis att klippa av en bra bit för att bli av med det värsta. Vi kom sedan fram till att mitt schampoo inte var optimalt för mitt hår och faktiskt kunde slita lite på håret, samt att jag har slarvar och inte använt värmeskydd innan jag (dagligen) plattar håret... onödigt! 
 
Jag ska därför förmedla detta tips vidare till alla er där ute så i inte gör samma misstag som mig och jag tänkte därför tipsa er om ett superbra scampo och ett värmeskydd och också understryka vikten av att faktiskt använde värmeskydd innan du plattar eller lockar håret. Jag använder ett "paket" med schampoo, balsam och inpackning från L'Oreal för mycket torrt och skadat hår. Det är superbra, och när man köper paketet så blir det ett helt otroligt bra pris. Dessa produkter ska reparera det slitna håret och ger styrka och glans till håret. Det har fungerat superbra för mig och det luktar dessutom underbart! Värmeskyddet är av samma märke, L'Oreal, och fungerar superba och luktar precis lika gott. Det känns också bra att ha allt av samma märke och samma serie eftersom just detta passar så himla bra för min hårkvalie. Ni hittar dessa produkter, tillsammans med hundratals andra, tillsuperbrapriser HÄR! Rekommenderas starkt, puss ♥
 
 
 L'Oréal Absolut Repair-paket i gruppen Hårvård / Balsam / Skadat hår hos Bangerhead (SA000017)
("Paketet" från L'Oreal med schampoo, balsam och hårinpackning. Fungerar superbra för torrt och slitet hår och luktar underbart. Rekomenderas starkt, från både mig och frisörer!)
 
 L'Oréal Thermo Repair Cellular i gruppen Hårvård / Värmeskydd hos Bangerhead (31019061)
(Värmeskydd av samma märke, superbra)

kvällsjogg

Kategori: Allmänt

Hej sötnosar! Har just kommit hem från en kvällsjogg. Så himla skönt att springa av sig den gamla arbetsveckan och samtidigt löpa in helgen såhär på en fredagkväll. Ett sjukt bra tips då känslan nu i efterhand är obeskrivligt härlig. Take care ♥

proteinpannkakor

Kategori: Allmänt

Hej finisar! Här kommer ett jättegott recept på proteinpannkakor som jag verkligen rekommenderar att ni testar, det är själv mitt favoritrecept. Puss ♥
 
Nyttiga proteinpannkakor (ca 8-10 st)
250 g kvarg (en burk)
30 g proteinpulver (Denna gången använde jag choklad men nästa gång tar jag banan. Inbillar mig att det smakar ännu godare.)
1 msk fiberhusk (finns på glutenfria hyllan i mataffären)
5 hela ägg
10 äggvitor (Äggvita på 1 liter är jättebra att ha i kylskåpet, 1 dl = 3 äggvitor.)
olja till stekning
 

Sponsrad video -The Subway Summer Challenge

Kategori: Allmänt

Hej alla finisar! ♥ Har ni det bra? Hoppas ni har haft en jättebra helg. Vad roligt att ni fortsätter kommentera och att ni verkade gilla mit omelett-recept - gör det nästan varje morgon och det är lika gott varje dag! 
 
Tycker att ni alla borde kika på videon ovan i inlägget! Ska bara slänga in en liten kommentar på tal om subway att jag kommer ihåhg när jag var med min familj i Thailand och vihade varit magsjuka i 6 dagar. Vi hade nästan inte fått i oss någonting annat än yogurt och lite chips. När vi skulle gå ut och äta middag en ag hittade vi mitt i allt ett Subway som bara stod och väntade på oss med öppna armar och det var första gången på flera dagar vi kunde få i oss riktig mat!!! Åh, jag kommer fortfarande ihåg känslan. Ni vet när man känner att man inte är sugen på någonting i världen trots att man vet att man borde äta? Så kände vi tills vi hittade Subway och det var så härligt. Jaja, det var bara en liten anekdot till det jag verkligen skulle kolla till. Ni har väl inte missat att ni kan vara med och tävla med SUBWAY- restaurangerna där ni har möjlighet att vinna härliga dagar i Stockholm? Vinnaren belönas med tre stycken superroliga dagar i Stockholm och har möjlighet att (bland mycket annat) möta Moa Hjelmer, testa alldeles nya Asics löpardojor (kanske de jag tipsade om här om veckan) i deras alldeles egna testlabb, gå på DN-galan (biljetter för två personer) och mycket annat! Boendet är också en del av priset som utgörs av två nätter i ett dubbelrum på ett 4-stjärnigt hotell i centrala Stockholm. Hur härligt låter inte detta? Allt detta låter ju såklart superhärligt, men jag har faktiskt inte berättat om priserna som 2:an till och med 10:an blir tilldelad... EN ÅRSFÖRBRUKNING AV DIN FAVORT-SUB! 
 
Gå till www.subway.se för mer information samt för att delta i tävlingen. Lycka till ♥
 
 
(Mums, ser så himla mumsigt ut!!! Ett plus till Subway som ger en möjlighet att välja lite mörkare bröd)
 
 

 


 

Motivation

Kategori: Allmänt

Matdagbok - 4 juni 2013

Kategori: Allmänt

Frukost: Ost-omelett med ett glas Proviva blåbär
Lunch: Korvstoganoff med stekt blomkål
Mellanmål: Ett stort äpple
Middag: Tacopaj med skivad avokado på sidan med chuncy salsa
Kvällsfika: A-fil med hackad mandel och linfrön

Krigat på gymmet

Kategori: Allmänt

Har kört ett mördar-mag-pass och känner hur träningsvärken kryper sig på... Gick till gymmet idag för att enbart köra mage, kände att jag behövde bygga upp inför sommarens eventuella "fusk" ut matsynvinkel. Jag körde på matta så jag får ont i svanskotan annars.
 
Raka situps 20x3
Sneda situps 20x3
Plankan 1minx3
Fällkniven raka 20x3
Fällkniven sneda 20x3
Vindrutetorkaren 20x3
 
....hela passet x2!
 
 

Bästa omelett-receptet

Kategori: Allmänt

Hej sötnosar! ♥ Jag äter omelett tipp frukost/mellanmål flera dagar i veckan. Det är nyttigt och näringsrikt och otroligt mättande. Tänk vad mycket mat två ägg kan ge, hehe. Iallafall, jag brukar kläcka två ägg i ett glas, blanda i en msk grädde, en msk turkisk yogurt för att få den lite "luftig" och "fluffig", en nypa salt&peppar. Jag rör ihop allting väl i glaset och häller sedan ut i en stekpana med smält smör i och steker på medelhög värme med önskade tillbehör (ex paprika, salami, skinka, champinjoner eller ost). När den har fått en fin yta under brukar jag vända den en gång så tillbehören "steks" fast och sedan vika över den till en "halvcirkel". 
 
Hoppas beskrivningen var bra, om ni har vidare frågor är det bara att lämna en kommentar. Enjoy ♥