mysigmat.blogg.se

En härlig blogg om mat, träning, välmående och de senaste trenderna. Enjoy!

Återvätskas

Kategori: Allmänt

Passar på att fylla på vätskedepåerna efter en svettig timme på spinning. Så härligt att ha avverkat en härligt timme lördags-tränig redan klockan 11. Trevlig lördag på er! 

Tacogratäng till lunch

Kategori: Allmänt

Torrschampoo - snabbt, smidigt och enkelt!

Kategori: Allmänt

Hej på er finisar! Har faktiskt fått två stycken kommentarer den här veckan av två läsare som undrar hur jag gör när jag så ofta tränar på lunchen. Om jag alltid duschar håret varje lunch och om jag måste hålla på att torka och styla det varje lunch och hur jag isådanna fall har tid. Svaret är att det är olika från träning till träning. Jag tränar på lunchen cirka 3 dagar i veckan, och när jag är ute och löper brukar jag duscha håret och låta det lufttorka under resten av dagen. När jag har varit på gymmet och kört styrketräning brukar jag duscha av kroppen, men lämna håret som det är och istället använda ett superbra torrschampoo som gör att håret ser rent och fräscht ut. Torrschampoot kommer från Matrix Biolage och heter "Cool Mint Oil Control Treatment". Det är ett spray-torrschampoo som helt enkelt gör att håret ser rent och fräscht ut, och eliminerar alla spår av en fet hårbotten efter träning. Det är lätt, enkelt och smidigt då jag slipper sitta med blött hår på kontoret. Och vet ni vad det bästa är? Torrschampoot är på REA om ni klickar HÄR! Rekomenderar detta torrschampoo starkt då det är perfekt för att snabbt få rent och fräscht hår utan att krångla i duschen, särskilt när man har begränsad tid på sig! ♥

 Biolage Cool Mint Oil Control Treatment  125 ml

 

matdagbok 17 september

Kategori: Allmänt

Frukost: Omelett på två ägg med en klick creme fraiche
Lunch: Två stekta ägg och en One Way protein-shake
Middag: Stekt torsk (300 g) med kokt broccoli
Kvällsfika: Två stycken Finn-crips med keso och skinka

Soda Stream - Panta mindre, inte mera!

Kategori: Allmänt

 
 
Videon ovan berör och skildrar två mycket relevanta saker för mig och för er, mina bloggläsare. Jag tipsade er tidigare om att spara på både pengar och miljön genom att kolsyra ditt egna vatten och tillverka din egna favoritdryck med hjälp av SodaStream. För er som har följt min blogg under en tid vet ni att jag är mycket miljömedveten och arbetar aktivt för att mina, såväl som min familj och mina vänners, levnadsvanor ska vara så "gröna" som möjligt. En ny miljöinriktad rörelse har börjat ta form och ställer sig i kontrast till den högst aktuella "Pantamera-röelsen". Det nya slagordet är istället "Pantamindre". SodaStream erbjuder ett alternativ till alla de burkar och PET-flaskor som varje år hamnar i naturen och bidrar till miljöförstörning - trots Sveriges välfungerande pantsystem. SodaStream förhindrar att problemet skapas redan från fösta början - inga burkar eller PET-flaskor krävs. Med SodaStream kan du själv göra din favoritdryck utan att slösa på naturens resurser. Faktum är att om allai Sverige använde SodaStream för att kolsyra sin dricka skulle koldioxidutsläppen som varje år orsakas av färdig-kolsyrade drycker HALVERAS. Och för att tillägga så är Sverige än av de länder som faktiskt är bäst i världen på att panta, men trots det kastas virka 200 miljoner burkar och PET-flaskor i naturen varje år.
 
Tänk mina kära vänner vad vi tillsammans kan göra för miljön genom att helt enkelt kolsyra vår egna dryck. För er som vet att jag är galen i cola zero kan jag säga att jag i de allra flesta fall dricker min cola zero från SodaStream. Det finns många olika varianter som "Sugarfree Cola" och "Cola light", och jag har provat många men hittat min absoluta favorit, se bild nedan.
 
"Ingen kan göra allt, men alla kan göra något" 
 
 
(Den enligt mig bästa varianten av Cola Zero)
 
 

Älskade efter-tränings-ägg

Kategori: Allmänt

Hej på er! Har precis kommit tillbaka från en lunch-runda där jag avverkade 1 mil på 43 minuter. Är jättenöjd med tanke på att jag kände mig slö när jag gick upp imorse. Tur att vi har ett kök med utrustning på jobbet, för jag står just nu och steker två ägg att slänga i mig snabbt, samt en proteinshake. Vad skulle jag göra utan ägg?
 

sponsrad video- Nykomling på instagram

Kategori: Allmänt

 
 
OBS, detta är ett sponsrat inlägg!
 
Hur charmig är inte videon ovan där vi får se en liten kalv ta några vackliga och bräckliga steg? Mamman tittar på men kalven klarar det med lite viljestyrka helt själv, trots att det ser ut som att benen kommer att vika sig vilken sekund som helst. Syftet är enkelt, kort och koncist - bregottfabriken är en nykomling på instagram (precis som att kalven i videon är en charmig liten nykomling). Jag är en stolt "stammis" av bregott och väljer det framför alla andra alternativ, och därför tycker jag att det är extra kul när företag väljer att ansluta sig till den nya teknikens värld och marknadsföra sig i olika sociala medier. För att inte tillägga att instagram är det som är i ropet nu, eller vad säger ni? Så hjälp den lilla bräckliga kalv-nykomlingen till och följ @bregottfabriken på instagram, och ta del av @bregottfabrikens första bräckliga steg på instagram (precis som den lilla kalvens).  Tummen upp för företag som ansluter sig till instagram och liknande sociala medier!
 
 
Vill bara tillägga att det finns många olika sätt att marknadsföra sig, och bregott verkar fånga många olika målgrupper, här är två stycken exempel som jag gillar! ;-)
 
 
(Bilder lånade från GOOGLE)

Matdagbok 16 september

Kategori: Allmänt

Frukost: Två stekta ägg med en klick kaviar och ett uppskivat äpple
Lunch: En tonfiskburk med en uppskivad avokado
Mellanmål: två hårdbröd Wasa surdegs-knäcke med salami och bire-ost
Middag: Grillad lax (ca 250 g) med kokt broccoli
Kvällsfika: A-fil med hackad mandel och skivad banan

Efter ett träningspass....

Kategori: Allmänt

Kaj Beckman del 2

Kategori: Allmänt

 
Kaj Beckman. Självcentrerade, självupptagna och självgode Kaj Beckman. Minns ni när jag tidigare i somras spekulerade kring vem den här snubben var och kunde inte riktigt få grepp om honom? (LÄNK TILL TIDIGARE INLÄGG) Kaj Beckman har iallafall blivit en riktig snackis under sommaren och jag verkar inte vara den enda som inte begriper mig på honom eller vem han är. Jag skrev tidigare att "jag kan inte bestämma mig för om han bara är inskränkt och självcentrerad eller typ bara lite allmänt efterbliven". Som Kaj själv beskriver i filmen ovan har han alltid varit ett underbarn. På något sätt tycks Kaj glida omkring på en räkmacka genom livet och med hjälp av lite tur i livet tillsammans med rätt timing når han enorma framgångar i sin karrär och stiger till skyarna med sin nyvunna sociala-status. 
 
Tankar, hat och kärlek har cirkulerat runt på nätet kring denne Kaj och jag har uppfattat att många, liksom jag, känner oss provocerade av det faktum att det inte riktigt går att greppa hans personlighet. Om ni inte redan sett filmen ovan så rekomenderar jag starkt att ni gör det eftersom att det kommer klarna upp saker och ting - Kaj Beckman var bara en uppfinning! Syftet var att demonstrera hur det egentligen går till i arbetslivet, det vill säga inte som för Kaj. I och med deen riktiga verkligheten har Vision startat ett nätverk för unga i Sverige. Nätverket heter Mentorsverket och erbjuder ett stort kontaktnät insom olika yrkesgrupper i Sverige samt mängder av råd och erfarenhet för att optimera ungas karriärsmöjligheter. Mentorsverket verkar helt enkelt för det räkmacke-glid som tyvärr inte alla erbjuds!
 

 

Back on track

Kategori: Allmänt

Godmorgon på er. Det var ett litet tag sen jag skrev nu, men det ska det bli ändring på. Har njutit av sommaren och dess värme till fullo och har på min semester hunnit med massvis med träning, god mat och annat avkopplande såklart. Hoppas ni haft det bra under mitt lilla uppehåll. Kramar och pussar ♥