mysigmat.blogg.se

En härlig blogg om mat, träning, välmående och de senaste trenderna. Enjoy!

Snabb kycklinggratäng

Kategori: Allmänt

Hej på er! Igår provade jag "Jills mat's snabba kycklinggratäng" då vi hade en färdiggrilladkyckling hemma. Blev supergott och pojkvännen gilalde det lika mycket som jag. Till gratängen åt vi en enkel sallad. Nedanstående recept är lånat från Jill och kan återfinnas HÄR! En superbra rätt att göra på färdiggrillad kyckling mitt i veckan! Enjoy ♥

Ingredienser
2 kycklingfiléer (tillagade)
1 liten zucchini
4 ägg
2 dl crème fraiche (blir dock mindre rinnig med färskost typ Philadelphia)
150-200 g riven ost av smakrik karaktär (typ prästost, brännvinsost, cheddar etc)
2 vitlöksklyftor
2 msk örtkryddor  (har en blandning med oregano, basilika, rosmarin, timjan etc som jag brukar använda)
1 tsk salt
Nymalen svartpeppar

Gör så här: Dela kycklingen i mindre bitar. Skiva zucchinin tunt. Vispa ihop ägg tillsammans med resten av ingredienserna. Lägg ett lager med zucchini i botten av formen och hälften av kycklingen över. Häll på hälften av äggblandningen. Lägg sedan på resten på samma sätt. Toppa med lite extra krydda. Grädda 180 grader i 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg och zucchinin blivit mjuk. Servera med sallad.

 

Bra mat från lantmännen

Kategori: Allmänt

 
Min passion för matlagning och hållbar klimatutveckling är ingen nyhet för er alla. De flesta av er vet att jag tycker om att lägga ner mycket tid och engagemang på mina maträtter genom att omsorgsfullt leta recept, handla och tillaga olika maträtter. Förutom att jag (till mitt yttersta) försöker tänka på att laga mat som är bra för min egna hälsa och mitt välmående, så är någonting som är otroligt viktigt är faktiskt att tänka på vart maten faktiskt kommer ifrån. Att maten smakar gott i munnen är givetgis en superviktig del i det hela, men det finns mer bakom. Det är vi konsumeter som har ansvar över hur maten odlas, produceras och paketeras - från jord till bord. Lantmännen ägs av 30.000 bönder i olika delar av Sverige och arbetar just för detta, att det ska vara "grön" mat genom hela kedjan från jordet till bordet. De arbetar hela tiden med nya åtgärder til latt göra "bra mat ännu bättre", genom exempelvis forskning och renare transporter. För att vara säker att du handlar kvalitetssäkrade, framtids-hållbara varor så ska du hålla utkik efter den gröna godden när du handlar - där den finns, finns bra mat från lantmännen!
 
En av lantmännens roliga förslag till hur vi kan ta vara på resterna! Restdejting - kanske någonting värt att prova? 

Ny favorit

Kategori: Allmänt

Hej på er finisar. Hoppas ni har haft en bra fredag och lördag. Vi är mitt i helgen och ville bara passa på att tipsa er om denna underbara nyhet från Lipton - Blueberry muffin Tea. Supersmarrigt the som verkligen har blivit en favorit hos mig. Ni vet väl att alla theer, men framförallt gröna, är rika på antioxidanter som är bra för immunförsvaret? Själv blev det några sådana här koppar igår på kontoret för att orka sista arbetstimmarna. Rekommenderas starkt! 

PW i det fina höstvädret

Kategori: Allmänt

Hej på er finisar, bloggar från mobilen nu så hoppas det inte ser konstig ut. Ni vet hur jag alltid tar en löptur på fredagslunchen mellan 9-10 kilometer och sedan duschar och äter lunch? Det är såklart en underbart härlig känsla att vara nytränad, nyduschad och nästan redo för helg (bara 4 arbetstimmar kvar). Men imorse kände jag att huvuder var tungt och halsen sa emot - så det får helt enkelt bli en PW i det fina höstvädret och siktar på att ta mig runt en 6 kilometer (sen kallar jobbet igen). Ut och rör på er i den fina höstsolen. Kramis!
 

Birka Cruises

Kategori: Allmänt

Hej på er finisar! Ni kommer ihåg mitt tidigare inlägg där jag sa att jag tycker att det är lite komiskt att det mest kända svenska ordet utomlands är "smorgos-bord". Men vårt underbara, traditionella smorgosbord är något jag tycker vi svenskar faktiskt ska vara stolt över. Det här gäller inte bara mig, utan som ni kan se i videon ovanför så har Birka Cruises lanserat ett klassiskt, traditionellt smörgåsbord med grund ur äkta och lokala råvaror.  Ett klassiskt smörgåsbord som både firar det traditionsenliga men också lyfter fram nya smakupplevelser. Inte att förglömma att det faktiskt är mästerkocken Fredrik Eriksson tillsammans med köksmästaren som har komponerat ihop hela kalasbordet! På Birka Cruises, likt som på alla andra kryssningar och liknande event, är måltiderna och umgänget är en viktig del för vistelsen. 

Min ohämmade passion för mat dog lite när jag läste menyn, och eftersom jag känner er mina läsare så vet jag att ni förmodligen kommer känna samma sak. Utöver de klassiska rätterna på smörgåsbordet serveras höstgryta på hjortstek, smålök och rotfrukter med svamp, långkokt ugnsbräserad högrev med inkokt rödlök, haricots verts och sidfläsk samt omelett (!!!) med svartrot, persilja och kantalettstuvning. (För att förklara mig med alla (!!!) ovanför så vet ju många av er att en av mina absoluta favoriter faktiskt är omelett med kantarellstuvning). Vidare består smörgåsbordet av Sill & Strömming, Lax & Räkor, Kallskuret Lamm & Rostbiff, Fisk & kött  och desserter! Dessa huvudproteiner är kombinerade med specialtillbehör som passar just dem, exempelvi potatis, såser och lagrade ostar. Någonting att ge Birka Cruises komplimanger för är att de verkligen tar det svenska, traditionella smörgåsbordet på fullaste allvar. Restaurangspersonalen ombord är noggrant informerade och välbekanta med smörgåsbordet för att kunna ge restauranggästerna tips och guidning till hur man plockar ihop det bästa smörgåsbordet! 

Ett äkta svenskt smörgåsbord skulle inte sitta fel såhär till lördags-brunch! 

 
 

Matdagbok 17 oktober

Kategori: Allmänt

Frukost: Omelett á 2 ägg med kalkonfyllning
Lunch:  Ostpizza med kalkon- och mozzarella fyllning
Middag: Curry-kycklinggryta med kokt broccoli
Kvällsfika: En banan med en kopp grönt the

Prova Viaplay fritt i 30 dagar

Kategori: Allmänt

Hej på er! vill tipsa er om någonting som jag och pojkvännen har grottat ner oss i ända sedan vi fick hem ett kuvert i brevlådan för en dryg månad sen - nämligen att spendera kvällarna och helgmornarna (framförallt söndagsmorgnarna) uppslukade av Viaplay. Vi fick alltså ett litet kuvert med ett erbjudande om att prova Viaplay gratis i 30 dagar hemskickade i brevlådan, med en personlig kod, och gissa om pojkvännen hade hunnit aktivera kontot innan jag hade hunnit hem från jobbet? För er som inte är bekanta med Viaplay så är det alltså en tjänst som erbjuder ett utbud bland tusentals kvalitets- och HD filmer och alla våra underbara TV-serier. I paketet "TV+Film" får du alltså ta del av begränsningsfritt tittande av TV, film och underhållning till barnen helt reklmafritt och utan bindningstid för makalösa 79 kr i månaden! Är du dessutom en sportfantast kan du beställa paketet "TV + Film + Sport" som inkluderar allt ur grundpaketet, och utöver detta fler än 50 livesändningar från de största sporthändelserna varje vecka. Du har möjlighet att följa Champions League, Premier League, NHL, Allsvenskan, Formel 1 och mycket mycket mer för bara 249 kr i månaden!
 
Har du inte fått ett kuvert hem med en personlig kod för 30 dagars kostnadfritt användade av Viaplay? Var inte ledsen! Surfa in HÄR för att läsa mer om de olika paketen och prova Viaplay gratis i en månad. Du har ingenting att förlora, bara mängder av reklamfri underhållning att vinna. Enjoy ♥ 
 

 

 

 

 

Den omtalade ostpizzan

Kategori: Allmänt

Hej på er finisar! Ni har väl inte missat det otroligt enkla, mättande och goda receptet som cirkulerar omkring i "Low-carb världen" just nu? Den välomtalade ostpizzan som går att variera i all oändlighet. 
 
Gör såhär: Hyvla ost och lägg på en plan tallrik. Lägg sedan på något gott tillbehör, exempelvis köttfärs eller kalkon. Om du har steviasötat ketcup kan du bre ut ett laget, använd annars lite tomatpure eller ingenting alls. Om så önskas, kan man bre över lite creme fraiche eller bearnaise. Krydda sedan med oregano och hyvla fler ostskivor som "täcker" de första lagret + tillbehör. In i micron i 2 minuter och voila!
 
 
 

Tips på matblogg

Kategori: Allmänt

Hej på er! Vill bara tipsa om en superbra lågkolhydratskost-blogg som lägger upp massor med fina recept som dessutom har tillhörande supersnygga bilder! Besök www.chewpakka.se för inspo, enjoy ♥

Att vara vuxen har sina fördelar - Malaco testar 18-årsgräns på godis

Kategori: Allmänt

OBS! Detta är ett sponsrat inlägg!
 
Hej på er! Allt bra? Själv sitter jag här, mer godissugen än någonsin, och kollar på den komiska videon ovanför. Malaco valde, en helt vanlig tisdag mitt i veckan, att rigga upp kameror i en butik som säljer godis och anlitade ett par skådelspelare som fick agera försäljare vid kassorna. Konceptet de utgick ifrån var att godis bara var tillåtet till de över 18 år. Hade man inte legitimation som visar att man har åldern inne så blev de nekade att köpa godis i kassan, eftersom det ju bara är tisdag! Det här lilla experimentet tydliggjorde att det faktiskt är betydligt fler än bara vuxna över 18 år som önskar att det vore lördag, och därmed också lördagsgodis, hela veckan! Men att vara vuxen har sina fördelar, som tillexempel friheten att kunna unna sig godis när man vill - hela veckan. Ni som följer mig och vet att lever ett sunt och nyttigt liv vet såklart att jag tycker att det måste göras med sund förnuft. Men att unna sig då och då, det är något alla ska göra! Själv längtar jag desperat efter fredag = FREDAGSgodis imorgon, en liten lyx för oss vuxna så att säga! 
 
Passar på att lägga upp en bild på min ABSOLUTA favorit från Malaco - köper jag någonsin "färdiga" godispåsar istället för plockgodis eller naturgodis så är det utan någon som helst tvekan Gott & Blandat SUPERSUR! Dör godis-döden litegrann bara av att tänka på det ♥
 

Jills ostpanerade omelett

Kategori: Allmänt

Receptet är taget från Jillsmat.se och är mitt absoluta favoritrecept på frukost/lunch som jag tänkte dela med mig av till er läsare. Ett fantastiskt recept på omelett som är sjukt mättande. Enjoy ♥

1 stor portion

Ingredienser
Smör att steka i
Ca 6 skivor smakrik ost (typ präst, brännvinsost etc)
3 ägg
2 msk grädde
1 nypa salt

Valfri fyllning, exempelvis:
Färskost
Körsbärstomater
Salladslök
Paprika
Rökt kalkon
Basilika

Gör så här: Vispa ihop ägg med grädde och salt i en skål. Lägg en klick smör i stekpannan. Hyvla osten och lägg ostskivorna så att de täcker hela botten av stekpannan. Stek på medelhög värme tills det blir ”små hål” i osten. Häll sedan över äggblandningen. Stek någon minut utan att röra om. Lägg på din favoritfyllning. Stek nån minut till. När äggblandningen början stelna (ej helt utan kan vara ganska lös längst upp), ta och vänd över halva omeletten så att den blir som en halvmåne. Stek i nån minut till. Sedan är det bara att njuta! Servera gärna tillsammans med en god sallad

 

sponsrad video - Leksand Knäckepizza

Kategori: Allmänt

Godmorgon mina vänner! Har ni sett reklamerna för de nya "Leksands knäcke-pizza"? Tanken är alltså att man använder Leksands Knäckebröd som "pizzabotten" och väljer önskade pålägg och in i ugnen. Det är en jättesmart idé så jag och pojkvännen bestämde oss för att prova igår på vår gemensama lunch. Vi använde oss av det vi hade så med det runda knäcket som botten toppade vi med Stevia Ketchup som grund, kycklingrester från torsdagen, feta ost och lite vanlig riven ost över. Supergott och vi delade på "pizzan". Kan garantera er att vi stod oss till middag. Om du har ett eget pizzarecept med något av Leksands knäckebröd som botten så kan du skicka in ditt recept, namnge det och skicka in det till deras tävlingssajt på facebook. 20 stycken tävlingsbidrag utses av en jury som lägger fokus på pizzans kreativitet, smakfullhet och namn. Vinnaren utses genom den av de 20 bidrag som har fått flest likes på facebook innan den 30/11 och vinner en helt fantastisk smakresa till Italien
Så var med och tävla med ditt bästa bidrag och ät en Leksand Knäcke-Pizza till söndagslunch? Perfekt för alla er söndags-bakisar som vill äta en pizza, fast en betydligt nyttigare! Puss ♥
 
Knäcke-pizza
 
Detta är ett sponsrat inlägg!

 

 

Taco enligt lchf

Kategori: Allmänt


Förbereder för kvällens tacomys framför tvn! Till taco-köttfärsen har vi fräsch sallad, creme fraiche, gurka och riven ost! Perfekt mys-middag för oss low-carbare där de som äter kolhydrater kan välja tortilla/tacochips till. Enkelt, gott och lätt för hela familjen på myskvällen!

blomkålsmos

Kategori: Allmänt

Hej på er finisar! Fick en kommentar om frågan på hur jag gör mitt blomkålsmos. Slänger upp en snabbt inlägg från kontoret med det recept jag använder. Kull att ni fortsätter fråga om recept och träning. Ha en trevlig helg mina sötnosar ♥
 
Blomkålsmos, 3 portioner
 
Ingredienser: Ett blomkålshuvud, Smör, Grädde, Salt, Peppar samt Persilja/Gräslök

How to do: Koka blomkålen tills bitarna är mjuka. Häll av vattnet. Lägg i en rejäl klick smör och mixa med stavmixer. Krydda efter smak och blanda i grädde till önskad konsistens, ju mer grädde desto "lösare" blir moset. Toppa eventuellt med persilja eller gräslök.
 
Enjoy ♥
 
 
 

Dagens middag

Kategori: Allmänt

Hej på er alla fina! Dagens middag blir köttbullar med blomkålsmos och önos lågkalori lingonsylt samt lite skivad gurka till. Mums ♥
 

sponsrad video- Dansa i Neon

Kategori: Allmänt

 
OBS! Detta är ett sponsrat inlägg!
 
Hej på er! Åh, måste bara be er klicka igång videon här ovan. "Dansa i Neon" är framtaget med hjälp av smittskyddsinstituten (som ni kan se på videon) och syftet med dessa kortfilmer är att belysa den otroligt viktiga frågan om användningen av kondom för säkrare sex. Det här är bara en av kortfilmerna, och i fyra olika små mini-dokumentärfilmer får vi möta Nadine, Amelie, Atephanie och Neda som pratar om just sex och lyfter frågan om kondomer. Jag tycker det är ett otroligt aktuellt och relevant initiativ: att upplysa om att det faktiskt inte behöver vara jobbigt att använda kondom. Det är så många människor som blir smittade av könssjukdomar via sex, och istället för att ta avstånd från sex så varför inte bara använda den lilla kondomen? Ett tips till alla er där ute som är skeptiska mot kondomer för att det "försämrar njutningen" så finns det mängder av kondomer som faktikst gör tvärtom, exempelvis Näkken som har små knottror på sig för att förstärka känslan hos kvinnan.
 
Regissören bakom kortfilmerna är den prisbelönte Tarik Saleh och de är absolut värda att se och låta sig inspireras. Ha det bra så länge mina fina läsare, och kom ihåg; använd kondom ♥
 
(Här ser ni den gröna förpackningen Näkken som jag tipsade om)
 
 

Önos lågkalori lingonsylt

Kategori: Allmänt

Hej alla fina! Var och handlade idag och hittade Önos lågkalori lingonsylt som blir perfekt till morgondagens middag: köttbullar och blomkålsmos. Ska göra ett storkok så jag har lite lunchlådor. Ville iallafall tipsa om den då den har ett kraftigt reducerat innehåll av kolhydrater och socker, vilket är tummen upp för oss matälskare och hälsofreaks? PUSS ♥
 

matdagbok 1 oktober

Kategori: Allmänt

Frukost: Två stekta ägg och 100 gram keso med hackad mandel
Lunch: Fläskfile och kokt broccoli (rester)
Mellanmål: Ett äpple
Middag: Köttbullar med blomkålsmos och tzatziki

sponsrad video- Lidl öppnar gourmetrestaurang

Kategori: Allmänt

 
 
OBS! Detta är ett sponsrat inlägg!
 
Ingen av alla er matfantaster där ute har väl missat att den brittiske superkocken Michael Wignall öppnade en restaurang, restaurang Dill, på Södermalm i Stockholm nu i september (närmare bestämt den 13 september)? Innan detta ägnade sig Michael framförallt åt att driva krogen "The Latymer" i London som är prisad med 2 stycken Michelin-stjärnor! Restaurang Dill har har fullt upp sen dag ett och varit fullbokad varje kväll. Många av er har säkert hängt med så här långt, men visste ni att alla råvaror som har använts på restaurang Dill faktiskt kommer från Lidl
 
Lidl står bakom restaurangen Dill (som också görs tydligt om du testar att "kasta om" bokstäverna i namnet DILL) och konceptet är, enligt mig, genialiskt. Syftet är för Lidl att förstärka sin teori om att bra mat inte behöver vara förenligt med stora utgifter, utan att bra mat faktiskt kan vara billig. Just nu är väntelistan lång, så lång som 400 personer, för att få ett bord på restaurang Dill. Detta intresse för Dill och det faktum att maten har blivit otroligt prisad tycker jag är "bevis" nog att Lidl's affärsidé och grundkoncept faktiskt är oerhört relevant. 
 
"Bra mat behöver inte vara dyr"
 
Den berömde stjärnkocken Michael Wignall som just nu driver restaurang Dill!