mysigmat.blogg.se

En härlig blogg om mat, träning, välmående och de senaste trenderna. Enjoy!

Krigat mig igenom ett galet benpass

Kategori: Allmänt

Hej mina fina vänner! ♥ Som ni kan utläsa från rubriken har jag krigat mig igenon ett helt galet brutalt benpass. Är sjukt trött, men ack så nöjd! Ikväll står en hemmalagad räk-sallad på middagsmenyn.

- 3st uppvärmningsset knäböj
- 10st excentriska knäböj på tid
- 1 set max reps på en given belastning
- 6 set raka marklyft
- 2 set benspark, dropset
- 25x3 utfallshopp med vikter

Kaj Beckman

Kategori: Allmänt

Hej på er finisar! Måste bara säga, herregud, har ni sett och hört om denne Kaj Beckamn som verkligen börjar bli ett hett samtalsämne - en riktigt snackis! Jag har så blandade känslor och vet inte om jag känner upp och ner eller ut eller in. För er som inte har sett videon (finns fler videor på Kaj Beckman och nu skriver in "Kaj Beckman" på Youtube) ovan så bör ni klicka igång den. Först förstår jag inte riktigt vad han håller på med, men efter att ha sett övriga videos med han samt besökt hans facebook börjar jag sakta men säkert förstå mig på honom lite grand... Vet inte hur jag annars kan uttrycka mig: men vem fan är han? Alltså, är det någon som förstår sig på honom? Ni, mina kära läsare som alltid kommenterar mina tränigs-tips eller recept så flitigt kan väl försöka hjälpa mig att besvara den här frågan? Det känns som om han håller på att skapa en karaktär i media, likt kioskägaren Karim eller Ica-stig. Jag blir inte riktigt klok på Kaj för jag kan inte bestämma mig för om han bara är inskränkt och självcentrerad eller typ bara lite allmänt efterbliven hehe? ;) Om man kolla lite på hans Facebook så blir man kanske lite klokare på den här karaktären. Ska bli spännande att se hur allt utvecklas och vill faktiskt veta mer om denne Kaj! Lämna kommentarer och skriv vad ni tycker/tror om Kaj Beckman - och för er där ute som är helt obekanta med denna snubbe rekomenderar jag er att klicka igång filmen ovan och facebooka Kaj Beckman. PUSS ♥
Foto: Ärligt talat. Jag byter ju jobb rätt ofta och min karriär går ju välförtjänt bra. Men det här med att hälla ut skumpa? Vad sysslar de med? Vad säger fransmännen som trampat och trampat om det?
Haha, typ till den här bilden skrev han "Ärligt talat. Jag byter ju jobb rätt ofta och min karriär går ju välförtjänt bra. Men det här med att hälla ut skumpa? Vad sysslar de med? Vad säger fransmännen som trampat och trampat om det?" HAHA, blir inte klok på honom ;)
 
 

Motivation

Kategori: Allmänt

Djävulsägg

Kategori: Allmänt

Underbart goda djävulsägg och passar perfekt till plock- och buffemat!

Djävulsägg

6 hårdkokta ekologiska ägg
1 ½ dl majonnäs
½ tsk dijonsenap
1 msk finhackad gräslök
1 krm paprikapulver
1 krm cayennepeppar
Salt
Finhackad gräslök

Gör så här: Koka äggen i 12 minuter. Dela dem på mitten och peta försiktigt ur gulorna i en skål. Blanda äggulorna med resten av ingredienserna. Smaka av med salt om det behövs. Lägg fyllningen i en sprits och fyll äggen. Toppa med finhackad gräslök och cayennepeppar.

 

sponsrad video- Italienarna älskar ärter

Kategori: Allmänt

 
 Detta är ett sponsrat inlägg!
 
Godmorgon på er! Kommer ni ihåg inlägget jag skrev om ärter fär bara någon vecka sedan där jag berättade om alla fördelar med just de gröna små ärterna och varför det är bra för oss? Då passar det väl ypperligt att klicka igång den lilla filmen ovan och få se Findus alldeles egna ärt-odlingsexpert Rolf som predikar om sin enorma kärlek till just ärter. Filmen vill förmedla någonting som jag självklart håller med om - att det är en enorm skillnad på ärter och ärter. Det lustiga är att många tänker "ärter som ärter - alla ser likadana ut". Men det är bara för det otränade ögat. I 30 år har Rolf genomfört en resa och utforska och experimentera hur den ultimata förädlingen av ärter går till - vilket fantastiskt arbete! Och han har gjort det för Findus. Findus har tagit fram den bästa ärtsorten som inte bara är en grön njutning för ögat utan jag garanterar er att smaklökarna kommer att skratta lika högt!
 

Sen lunch

Kategori: Allmänt

Low-Carb burgare på MAX får bli dagens sena lunch! Gott och nyttigt när man är i farten!
 
 

Skaldjurssallad med avokado och romsås

Kategori: Allmänt

Här kommer sommarens fräschaste sallad! Ni måste verkligen prova den, gärna till ett glas vitt en solig sommarkväll! Enjoy ♥
 
Sallad
5 dl kokt quinoa 
1 näve sugarsnaps eller sockerärter 
1 st liten rödlök 
1 kruka krispsallad eller annan sallad 
1 dl gröna ärter 
0.5 dl hackad färsk dill 
2 msk olivolja 
1 msk äppelcidervinäger 
Salt, efter smak 
Svartpeppar, efter smak 
lite pressad citronsaft 
2 st avokado 
2 dl skalade räkor 
2 dl kräftstjärtar 
2 st hårdkokta ägg 
 
Romsås
2 dl gräddfil 
0.5 dl stenbitsrom eller ishavsrom 
Salt, efter smak 
Vitpeppar, efter smak
 

1. Sallad
Skölj quinoan ordentligt och koka enligt anvisningarna på paketet (13–15 minuter).

2. Strimla sugarsnapsen på längden.

3. Skala och finhacka rödlöken.

4. Bryt salladen i bitar och lägg upp på ett stort fat tillsammans med kokt quinoa.

5. Tillsätt alla grönsaker, dill, olivolja och vinäger och blanda.

6. Strö på lite salt, nymald svartpeppar och pressa lite citronsaft över.

7. Skala avokadorna, ta bort kärnan och skär i mindre bitar.

8. Fördela räkor och kräftstjärtar över salladen och garnera med dill, ägg och avokadobitar.

9. Romsås
Blanda alla ingredienser till romsåsen och lägg en klick på salladen.


 

Kontorsmaterial - En investering för hälsan!

Kategori: Allmänt

Hej på er kära vänner! Jag sitter på kontoret på min näst sista arbetsdag innan jag går på semester i tre härliga veckor. Jag ger er ju dagligen tips om hur ni ska ta hand om er kropp och hälsa, samt massvis med mat-tips med recept och liknande. Idag vill jag faktiskt upplysa och påminna er om hur otroligt viktigt det är att ta hand om sin kropp rent ergonomiskt på arbetet också. För alla er som sitter på kontor vill jag därför ge några tips. Jag som träningsnarkoman skulle kanske egentligen ha ett mer aktivt jobb, som gym-instruktör eller personlig tränare. Men jag trivs på mitt kontor och har även ett annat liv utanför träningen och kosten. Jag kan dock känna att jag ibland blir rastlös och vill fara ut på en riktigt lång löptur. Jag brukar ju passa på att springa på lunchen, men det brukar inte räcka, hehe!
 
Iallalfall, för att hela kroppen ska må bra och för att uppnå hälsa på alla plan så måste vi sköta hand om vår kropp ur ergonomisk synivinkel för att förhindra att drabbas av allvarliga arbetsskador som exempelvis mus-arm (som för övrigt är en sjukdom som drabbar allt fler, i en oroväckande snabb takt). Dels är det viktigt att ha en bra och stark kropp (yippie för oss tränings-galningar) men det är såklart inte allt. Vi måste undvika att utsätta våra muskler och leder för onaturliga ytterlägen som kan leda till arbetsskador. Därför rekomenderar jag ALLA som sitter mycket vid datorn och i telefonen på kontor eller hemma: införskaffa ett riktigt headset och en mousetrapper. Ordentliga och riktiga kontorstillbehör är superiktigt då många spenderar 8 timmar per dag i sitt kontor. Med ett headset slipper du utsätta axel och arm för ett ytterläga och hålla telefonen statiskt mot örat flera timmar per dag. Samma sak gäller med en mouse-trapper då du "tvingas" arbeta med fingrarna framför dig istället för att föra ut höger arm i ett ytterläge vilket tär på alla leder och muskelfästen. Att investera i ordentligt kontorsmaterial  är en investering för din hälsa och för att undvika eventuella framtida arbetsskador!
 

(Headset Jabra PRO, 3796 kr, LÄNK: http://www.office24.nu/headset-jabra-pro-9470)

 


 
 (MouseTrapper Advance, 1740 kr, LÄNK: http://www.office24.nu/mousetrapper-advance-svart)
 

Ice Tea Light

Kategori: Allmänt

Åhh, måste bara slänga in en bild på världens godaste dryck! När jag var i Tunisien drack vi dom här hela tiden, så himla gott att dricka is-the utan att hälla i sig en massa socker, typ som Cola zero. Åh, skulle vara en dröm om detta kunde komma till Sverige... Någon annan som smakat? 
 

sponsrad video- Blomsterflickan avsnitt 1

Kategori: Allmänt

Detta är ett sponsrat inlägg!
 
 Ingen har väl missar Cecilia Forss fantastiska rolltolkning och underbara roll som Vendela i serien Blomsterflickan som hade premiär i Oktober 2012? Och har ni inte sett den ännu är det på god tid att ni klickar igång filmen här ovan och sugs in i Vendelas värld. Vendela är en godhjärtad och omtänksam kvinna som driver sin egna blomsterhandel som hon kallar för "La Vendela" - men Vendela kan inte hjälpa att lägga näsan i blöt och sugs ofrivilligt in i en mängd olika dramatiska händelser. Hur ska man kunna undgå att stå bredvid och kolla på när hon är mitt i en förbjuden kärleksaffär där det är hon som levererar de "förbjudna" blommorna? Vendelas kompanjon, cykelbudet Crippe, får följa med Vendelas på hennes äventyr och försök att ställa situationer till rätta. I det första avsnittet av Blomsterflickan får vi vittna ett dop utan någon pappa och en möhippa som utspelar sig i smyg, vilket bara är några få exempel på all den dramaturgi som Vendelas blomsteraffär blandas in i...
 
Tänk vad mycket ett par blommor kan åstakomma...

Just nu..

Kategori: Allmänt

...ligger spetten på grillen! Vi bara slängde på allt vi hade i kylskåpet och på grillen. Mums!
 

Pizzamuffins á la LCHF

Kategori: LCHF

Ingredienser

8 st ägg 
1 dl vispgrädde 
1 dl keso 
1 dl riven ost 
1 tsk bakpulver 
En nypa oregano 
Salt 
peppar 
8 st körbärstomater 

 
Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda ägg, grädde, keso, riven ost, bakpulver, oregano, salt och peppar i en bunke.

3. Riv eller tärna osten (om du inte har köpt färdigriven).

4. Skär korv eller skinka i små bitar. Blanda ner i smeten tillsammans med tomatpuré och önskad fyllning, tex feta ost.

5. Fördela smeten i muffinsformar.

6. Toppa med en halv tomat och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.

Pizzamuffins

Sälja Guld

Kategori: Allmänt

Hej finisar! Hoppas allt är bra med er. Jag har precis ätit en sen lunch och tänkte slänga upp receptet senare för er som är intresserade. Idag skulle jag faktiskst vilja fråga er om råd och be er fortsätta dela med er av era egna erfarenheter så flitigt som ni har gjort tidigare. Jag får ju ofta väldigt många uppskattande kommentarer och frågor om min träning och kost, men jag får också många där ute som delar med sig av egna upplevelser och erfarenheter  - och jag ville bara be er fortsätta med det och hjälpa mig extra mycket just idag!
 
Iallafall, nu är det så här att jag "sitter" på en hel del gamla smycken som jag faktiskt aldrig använder. En del av dem har jag inte ens öppnat från lådan och än mindre använt. Vissa är så gamla som från mitt dop och andra är gamla konfirmationsgåvor eller julklappar. Jag har alltid haft en stor släkt och många klappar under granen, hehe. Smycken var väldigt populärt i paketen dessutom. Nu är det iallfall så att jag har läst på rätt mycket och insett att det är många som säljer sitt guld. Har någon av er provat? Har ni blivit nöjda? Jag vet ju att guldpriset är ganska högt och att man faktiskt kan tjäna en bra slant på att sälja guld. Vissa smycken av guld har ju ett slags minne och kanske inte behöver säljas i första hand. Men som jag sa så har jag väldigt många gamla smycken som jag inte alls har använt eller som har något speciellt värde för mig som så. Jag tänker faktiskt att det skulle vara ganska lönsamt att sälja av de gamla guldsmyckena eftersom det blir lätt att man sparar på sig en massa gamla saker som man aldrig kommer få ut någon slags känslosam tilfredsställelse av iallfall... 
 
Det jag har tänkt göra för pengarna jag får in om jag skulle vilja sälja dessa smycken är faktiskt att köpa en helt ny märkesklocka. Har länge tänkt på det, men det känns så onödiga pengar... Men om jag istället skulle "byta ut" dessa gamla guldsmycken och använda pengarna jag tjänar till att unna mig en dyr, fin klocka skulle det inte kännas lika onödigt eller slösande, hehe... Nå, vad tycker ni om det här? Kommentera och lämna era tankar och åsikter! 
 
 
 
 

Oopsies

Kategori: Allmänt

Ett supergott Low Carb bröd för alla som vill äta bröd-substitut utan kolhydrater. Innehåller nästan 0g kolhydrater och har en god och luftig konsistens. De är så otroligt enkla att baka och brukar göra flera satser i veckan. Äts bäst direkt från ugnen. Enjoy!
 
Du behöver
3 ägg separerade
85 g philadelphiaost
En nypa salt 

Gör så här 
Vispa äggvitorna med nypa salt, hårt. I separat bunke vispa philadelphiaosten med gulorna och ev. tillsatser. Vänd försiktigt i gulorna i de vispade vitorna.

Klicka sex Oopsies på smord bakplåt och baka i 150 graders ugn c:a 30 min.
 

återfuktning

Kategori: Allmänt

Hej på er! Har precis kommit ut ur duschen efter ett svettigt löppass. Blev en runda på lunchen (har en timmes lunch på jobbet) så körde intervaller i 45 minuter och kastade mig in i duschen för att få lite tid till att få i mig någonting att äta. För er som, precis som jag, tränar väldigt mycket så vet ni hur otroligt viktigt det är att efter duschen återfukta huden. Att duscha flera gånger om dagen kan göra så att huden torkar ut och tappar sin glans. Den hinner helt enkelt inte återfukta sig själv då vattnet hela tiden torkar ut den. Att vara svettig under ett pass är såklart oundvikligt, trots att även detta kan ha negativa effekter för huden då den blir torr och stram. Det är alltså det jag vill komma till, hur otroligt viktigt det är att återfukta sin hud efter träning. Jag har alltid med mig bodylotion och ansiktscreme i handväskan om jag tränar under lunchen eller efter jobbet. Hemma har jag ett flertal olika hudkrämer och har testat många olika med hittat ett par som jag gillar. För mig är framför allt återfuktningen i ansiktet viktigast.
 
Ett bra tips är att använda både dagcreme som är lite lättare och applicera på morgonen innan eventuellt smink appliceras. Sedan är det, enligt mig, ett självklart val att ha en fet natt-creme som jag smörjer in innan jag ska sova för att huden ska hinna återfuktas riktigt ordentligt under natten. Jag ska tipsa er om en jättebra dagcreme som känns lätt men väldigt återfuktande som jag smörjer in flera gånger om dagen, samt en fetare nattcreme som ger min hud ordentlig återfukting på natten. Det är två hudcremer från Fleur de Sante och priserna är helt otroligt br. 189 kr för dagcremen och 199 kr för nattcremen.Klicka hem dessa godingar eller välj bland hundratals andra skönvårdsprodukter HÄR!  
 
Dagcreme
(Dagcreme, 189 kr)
 
Nattcreme
(Nattcreme 199 kr)

Reasons to be fit

Kategori: Allmänt

Matdagbok 3 juli 2013

Kategori: Allmänt

Frukost: Omellet med ost (enligt receptet i arkivet).
Lunch: Soya-marinerad stekt kyckling med en skivad avokado och creme fraice som sås.
Middag: Soya-marinerad (samma som till lunch) stekt kyckling med wookade grönsaker samt stuvad spenat.
Kvällfika: 2 hårdbröd med kokt ägg och kaviar.

Träningstidningar

Kategori: Allmänt

Godmorgon på er! Har fått lite kommentarer om att ni vill ha mer inlägg om just vad jag äter efter mina träningspass och löppass. Tänkte lägga upp en matdagbok senare idag, men fortsätt gärna kommentera vad ni tycker. Och många har också frågat hur jag får all min information om just hur jag ska löpa. Svaret är att jag läser väldigt mycket på internet och massor med träningstidningar. Jag prenumererar på Runners World och iForm, men brukar även köpa lösnummer av bland annat "LCHF" och "Sofis Mode" (mest för att få lite diverse skönhets- och modetips som inte bara har med träning och mat att göra). Det går ju att läsa väldigt mycket på internet, men mycket av informationen saknar någon riktig källa och det blir inte alls samma sak som att krypa ner i soffan med en tekopp (eller en cola zero, hehe) och bläddra och läsa igenom ord för ord och bara suga in all information. Dessutom är det ju jättebra tips på hälsomat och olika proteinpulver eller träningsutrustning - visst kan du hitta det på internet också men jag gillar tidningar för allting är samlat på ett ställe. Jag har läst lite olika tidningar men har nu fastat för iForm och Runners World. Dessutom tycker jag att det är häpnandsväckande billigt att prenumerera, och blir dessutom mycket billigare än att köpa lösnummer och den kommer ju direkt hem i bredvlådan. Dessutom fick jag en pulsklocka på köpet när jag började prenumerera på iForm, vilken jag tyckte var superbra! KLICKA HÄR för att få 28% rabatt på just Runners World, 6 nummer för 299 kr samt en löparklocka med mellantider - kan det bli bättre?
 
tidningsnamn

Hårdträning

Kategori: Allmänt

Har just kommit in från en löprunda följt av en halvtimmes direkt fys utomhus. Löpturen blev 9 km lång och sprangs på 48 minuter. Jag körde inte 100% fullt ut eftersom jag redan innan hade planerat att jag skulle köra fys direkte efter. Så himla härlig känsla nu efteråt! ♥