mysigmat.blogg.se

En härlig blogg om mat, träning, välmående och de senaste trenderna. Enjoy!

Sponsrad video - Filip & Fredrik om 2003-2013

Kategori: Allmänt

 
Godmorgon alla söta där ute! Fredag idag! Hur härligt är det inte med en kommande helg och lidigheter? JAg jobbar dock imorgon på morgonen, men är inte ledsen för det. Idag börjar jag jobbet klockan 1 vilket innebär att jag har tid att sitta ute i det underbara vädret och få lite färg! Har till och med slängt på mig bikinin och ligger i solstolen på baksidan och sippar på ett glas Cola Zero. Det är verkligen supervarmt men jag antar att det är för mycket begärt att önska att värmen skulle hålla i sig ett liiitet tag till... Har nämligen kollat väderprognoserna och sett att det skulle bli lite sämre väder till helgen...
 
Jag har ju i tidigare inlägg hyllat Filip och Fredrik och framför allt deras podcast (men även "Vem kan slå filip och fredrik", "nugammalt" och hissen") och bokstavligen prisat den till skyarna. Jag vet att jag har fått mycket positiv feedback av er där ute (som vanligt) och mycket medhåll. Jag tycker inte att det är någon överdrift när jag säger att Filip och Fredrik måste vara Sveriges mest mediala människor just nu! Håller ni med? Iallafall, det jag ville komma till är att det är 10 år sedan 3 - en av världens ledande mobiloperatörer, som jag varmt om hjärtat kan tipsa er om (de är nämligen de enda som harSponsrad video - Filip & Fredrik om 2003-2013 lyckats erhålla med mobilt bredband här i lägenheten utan några problem, så tack 3!) - klev in på den svenska mobilmarknaden med ett dunderkliv och tog konkurrenterna med storm.
 
Men nnu undrar ni säkert vad Filip och Fredrik har att göra med hela det här kalaset? Jo, det är nämligen så att Filip och Fredrik tillsammans har gjort en liten video med ihopklipp från flera små "årskrönikor" mellan åren 2003 - 2013 då 3 har funnits på den svenska mobilmarknaden. Så låt Sveriges skönaste människor guida dig genom Sveriges bästa mobiloperatör's resa mot att vara en ledande aktör på mobilmarknaden. 3 och Filip och Fredrik - en perfekt kombination!

PS!  Surfa in på 3 för att vara med på kalaset och ta del av deras fantastiska erbjudanden! 
 
 
 
(mina älsklingar!!)
 
 
 

Matdagbok - 29 maj 2013

Kategori: Allmänt

Frukost: Två stekta ägg med en klick kaviar och ett uppskivat äpple
Lunch: En tonfiskburk med en uppskivad avokado
Mellanmål: två hårdbröd Wasa surdegs-knäcke med salami och bire-ost
Middag: Grillad lax (ca 250 g) med kokt broccoli
Kvällsfika: A-fil med hackad mandel och skivad banan

Sponsrad video - Karim & Christer sjunger

Kategori: Allmänt

Hej alla sötnosar ♥ Allting bra med er? Själv sitter jag här för mig själv och skrattar åt videon som jag postade ovan, och slår på den för femte gången! Ingen har väl missat Comviq:s nya reklamfilmer med huvudkaraktärer som kioskägaren Karim och polisen Christer? De två tillsammans är ett väldigt udda vänskapspar som generar väldigt mycket humor. Det går ju lite hand i hand med ICA:s reklamfilmer som också har som en "handling" som fortsätter och byggs på, fast med samma grund-karaktärer med Stig och Cindy och praktikanten Jerry. Videon ovan är det senaste tillskottet till Comviqs sjukt roliga reklamvideos. I videon ovan ska alltså Karim lära Christer att sjunga en sång på Karims modersmål - och Christer gör så gott han kan och försöker skriva ner texten. Problematik uppstår då Christer inte vet vad orden betyder eller hur de ska stavas!
 
Åh, jag älskar verkligen Comviq:s reklamfilmer och är jag ensam när jag säger att det känns som att det kommer nya reklamfilmer HELA tiden? Jag hinner typ bara se samma sketch två gånger innan det kommer en ny, rolig, reklamfilm! Fångar svenne-humorn på ett underbart sätt tycker jag. Vad tycker ni? Ni måste verkligen kika på filmen ovan, och lämna gärna kommentarer om vad ni tyckte. Har ju blivit överröst med kommentarer och feedback från alla er söta där ute på senaste tiden - fortsätt med det! Ni är bäst, puss ♥
 
(HAHA, deras miner ser så himla äkta ut!!! Christer vet inte själv vad han sjunger och kommer inte ihåg ordföljden och Karim förstår inte vad det är som är så svårt - det är ju bara en sång!)

17 km

Kategori: Allmänt

Godkväll finisar! ♥ Har tagit mig runt 17 kilometer idag, mestadels av sträckan i skogen! Är så sjukt nöjd eftersom att det är personligt bästa i långdistans - det längsta jag någonsin sprungit i en sträcka. Klarade det utan att stanna förutom en enda gång så skosnöret gav vika och jag var tvungen att knyta om... Om ni är nyfikna med vad jag laddade upp med innan löpningen så kan jag meddela att jag drack en celcius (apelsin), två stycken Wasa surdegs-knäcke (som jag tipsat tidigare om) med keso och avokado på samt ett äpple. Jag åt två timmar innan löpningen vilket är en lagom tid för mig att hinna smälta maten och slippa mjälthugget. Men känner mig så otroligt stolt oh nöjd iallafall! Kramisar på er, och sov gott! Puss♥
 

Apoteket hjärtat ♥

Kategori: Allmänt

 
Åhhh, så himla fin video ovan! Ni måste titta på den, blev nästan rörd när jag såg den (kan ha att göra med att den är svart-vit, för då kommen verkligen "den riktiga sanningen från hjärtat fram" eftersom att filmen inte redigeras med effekter eller annat). Har nästan glömt att hälsa på er i detta inlägg och fråga hur ni mår, men hade fullt med känslor efter videon så kände att jag var tvungen att "skriva av mig" direkt och verkligen uppmana er att se videon nu på en gång!
 
Eftersom att det här är min blogg så skriver jag utifrån min synvikel och mina känslor. Det finns många delade känslor från när Apoteket inte längre var "bara" Apoteket - utan nya fristående Apotek startades upp, och där ibland Apoteket Hjärtat. Jag äe mycket positiv inställd till fristående Apotek eftersom att det ger möjlighet till en viss konkurrens även på Apoteksmarknaden vilket såklart leder till att koncernen måste ta kundens behov ännu mer i åtanke i och med konkurrenten - vi får helt enkelt bättre och mer individanpassad service. Och just det här såt tydligt skrivet i Apotekets ♥:s riktlinjer - att individanpassa och erbjuda en personlig service eftersom att ingen individ är den andra lik.
 
Apoteket hjärtat har växt oerhört under de senaste åren och är Sveriges största fristående apotekskedja och har inte mindre än 270 stycken apotek runt om i Sverige med 2000 lunniga och servicevänliga anställda - vilket innebär att vi kan få ta del av Apoteket Hjärtat's individualiserade service nästan vart vi än befinner oss i Sverige! Härligt va? Så se gärna videon ovan och kommentera och tyck till om ni gillade den lika mycket som jag. Vill bara avsluta med att tacka er alla där ute för att ni forsätter kommentera så positivt! Kramisar ♥

superbra recept på ica.se

Kategori: Allmänt

Hej alla sötnosar! ♥ Vet ni att det finns superfräscha och underbara recept på www.ica.se? Det finns allt från goda sallader till grilltips och drycker. Så kika in på ica.se eller klicka här!

kaffe i solen

Kategori: Allmänt

Rubriken talar för sig själv?
 

Wasa surdegs-knäcke

Kategori: Allmänt

Hej finisar! ♥ Har känt mig lite krasslig idag och hade lite ont i halsen när jag vaknade så det har faktiskt inte blivit någon träning för mig idag, har tagit en skön vilodag och bara passat på att slappat efter jobbet. Jag var och handlade igår och hittade Wasa's nya surdegs-knäckebröd. Hårdbröd är ju ett mycket nyttigare alternativ som jag ofta äter (det är otrologt gott med kokt ägg på) och surdegsknäcke är nu ännu nyttigare och innehåller mer fibrer och korn.
 
Knäckebrödet var jättegott, så om du vill välja ett nyttigt och gott alternativ så välj Wasa surdergs-knäcke. Kan det bli mycket bättre?
 

Fyller på vätskedepåerna...

Kategori:

...med en Ramlösa citrus. Superfräsch smak och den känns verkligen törstsläckande. Solen lyser och jag har den härliga känslan kvar i kroppen efter mitt krigar-pass. Puss!

krigat på gymmet

Kategori: Allmänt

Åh vad härligt med ett krigar-pass på gymmet! Det dröjer nog några dagar innan jag kan träna mage igen, hehe. Körde slut på magen på alla sätt som går; snea magmusklerna, övre magmusklerna och nedremagmusklerna. Vet att jag har fått kommentarer om löpning och om ni är intresserade av hur jag tränar på gymmet är det bara att lämna en kommentar så svarar jag på era frågor. Iallafall, så himla härlig känsla efter ett träningspass.
 
Har precis gjort frukost och jag valde att köra all in på proteinet - 3 stekta ägg med sunny side up! Ska avnjutas på balkongen nu. PUSS ♥

Sponsrad video - Polo-tvillingarna

Kategori: Allmänt

Godmorgon sötnosar! Hoppas ni har sovit gott - det har iallfall jag gjort. Somnade innan 00 igår och vaknade tidigt av mig själv imorse, något jag tycker är jätteskönt. Att vakna utan väckarklocka är något som verkligen gör att man får en bra start på dagen. Ska bege mig till gymmet snart och köra ett rygg-och magpass för att sedan komma hem och njuta av en lång lördagsfrukost! Så starten har varit underbar, hoppas resten av dagen blir lika härlig (vilket är stor chans, eftersom känslan efter ett krigar-pass är underbart härligt).
 
Jag har Nordea Banken och jag är jätteless på att hela tiden behöva vänta på att pengar som går in eller ut från kontot ligger i cyberspacen några dagar innan de finns på varken mottagarens eller sändarens bankkonto. (Detta är inget som har med Nordea att göra, utan alla banker i allmänhet) Det är en process jag tycker känns omodern och dessutom riskfylld. Har pengarna skickats till fel konto? Här senast i veckan skulle min pojkvän föra öven en stor summa till mig, eftersom jag valde att betala av ett lån direkt från mitt konto, och det tog flera dagar från det att han förde över pengarna tills att de faktiskt ligger på mitt konto - något jag inte riktigt är till freds med.
 
Och som jag sa, detta omoderna problem, har såklart en ytterst modern lösning! För alla oss som har smartphones kan vi nu ladda hem Swish App. Istället för att ansluta sitt kontonummer enbart så registrerar man sitt mobilnummer till sitt bankkonto så att betalningarna kan vart och när som helst! Du behöver inte heller ha mottagarens kontonummer (vilka är så otroligt långa, tjorviga och omöjliga att komma ihåg om man inte har dem nedskrivna, vilket man ofta inte har VART och NÄR som helst) utan du gör överförningen direkt till mottagarens mobilnummer. Överföringen gödkänns sedan visa Mobilt BankID - vilket gör att det är en mycket säker process!

Hur bra låter inte det här? För att underlätta er vardag tipsar jag er att ladda hem Swish nu! PUSS ♥

Guldsäljning på G

Kategori: Allmänt

Godkväll bloggisar ♥ Har avnjutit världens godaste grill-middag, skriver mer om det i nästa inlägg med recept och bilder, tänkte att det blir så långa inlägg så ni kanske blir uttråkade om jag blandar ditten med datten - så mer om middagen sen. Jag tänkte berätta någonting som faktiskt inte alls har någonting med grillat eller träning att göra.
 
Jag tänkte nämligen tipsa er om en jättebra sida/företag, nämligen Guldcentrum. Jag har två stycken gamla halsband av guld som jag har fått vid olika tillfällen under min uppväxt som jag inte alls anävnder (och tror verkligen inte de kommer komma till användning heller, i sådanna fall bara för att spara som minnen). Eftersom att Guldcentrum gör en gratis värdering - utan att det innebär säljtvång - så har man ju ingenting att förlora på en värdering. Dessutom har Guldcentrum en mycket generös prisersättning på guldet man säljer och det är helt utan avgifter eller olika kampanjpriser. Det pris som anges på hemsidan är det pris som Guldcentrum faktiskt betalar till dig. Men varför är jag så intresserad av just Guldcentrum då? Jo, mina kära läsare - det är nämligen så att Guldcentrum har en av de mest generösa priserna på guld på hela marknaden. Dessutom tycker jag att idén om gratis värdering av guldet är superbra. Vad kan en värdering skada? Det innebär ju inte förutsättningslöst att man måste sälja guldet.
 
Jag tycker det låter superbra, och om det är någon som har erfarenhet av Guldcentrum eller likanande företag får ni gärna lämna en kommentar om er uppfattning av processen. Man kan också sälja guldet via guldpåse om man inte kan besöka butiken, som är ett säkert och bra sätt att sälja guldet på, och det är givetgis samma guld-pris som i butik. Jag kommer att göra en värdering via butik (ligger i Malmö) eftersom jag kommer att ha vägarna förbi där om 2 helger. (Bara jag kommer ihåg att ta med själva halsbanden, hehe). Klicka dig in på Guldcentrum för mer information HÄR!
 
Ha det bra tills vi hörs nästa gång. PUSS ♥
 
 

Redo för grillat

Kategori: Allmänt

Grillen står på max, köttet är pålagt, salladen är färdig och halloumin är stekt! Nu kan det inte bli annat än en perfekt god grillad middag i det underbara sommarvädret! Eller glömde jag tillägga att Cola Zeron är iskall?
 
Trevlig fredag allihopa. Hoppas ni får lika mysigt (och gott) som jag! ♥

Sponsrad video: Systembolaget- "avdramatisera", våren 2013

Kategori: Allmänt

Hej mina fina ♥ Åh vad underbart skönt det är med fredag och helg. Ska passa på att njuta maximalt i helgen och slappa framför tvn. På tal om helg så har det inte blivit så mycket festigheter för mig på senaste, jag håller mig och väntar tills sommarvädret verkligen kickar in så man kan njuta med vänner utomhus, det blir 1000 gånger mysigare!
 
När vi ändå talar om festigheter leder det oss osökt in på ämnet alkohol. Den största myten genom tiderna: Om man som tonårsförälder successivt bjuder på alkohol hemma i syfte att "avdramatisera" hela alkohol-grejen så får det oftast motsatt effekt. (Källa: systembolaget). Ni har väl inte missat systembolagets reklamer som verkligen får en att tänka till en extra gång? Mina föräldrar bjöd mig aldrig på alkohol hemma innan jag fyllde 18, och se bara hur skötsam jag är! ;-) Skämt å sido, men för några år sedan när det var förbjudet med alkohol har jag några bekanta vars föräldrar försedde dem med alkohol och trodde att dem skulle dricka endast de dem bjöd på - men så var inte fallet...
 
Att ungdomar får en bättre relation till alkohol om föräldrana bjuder på alkohol hemma är också en myt. Systembolaget menar att till och med all forskning går emot detta. Den mest kraftfulla och användbara metoden är helt enkelt att säga NEJ då ytterligare forskning visar att ungdomar som får alkohol av sina föräldrar faktiskt dricker mer. Jag har aldrig frågat mina föräldrar om alkohol - men jag kan förstå att jag hade satt dem i en svår sits om jag hade gjort det. Om de säger nej så kanske jag som ungdom får alkohol på annat håll, och det kan vara vilken alkohol som helst. Säger föräldrarna ja så är det dem som är skyldiga till om jag skulle hamna i knipa eller liknande. Systembolaget vet att det kan vara svårt som förälder att säga nej och har därför samlat en rad tips till dig som tonårsföälder HÄR!
 
Tur att jag inte är varken förälder eller minderårig längre! Till alla er som är det (eller inte) - ta det lugnt ikväll! ♥

10 km

Kategori:

10 kilometer avverkade i solen. Underlaget var hårt packat grus (största delen av slingan) vilket är mitt favorit underlag. Höll ett jämnt tempo hela vägen och kom in på 54 minuter. Är nöjd att jag har gjort bort dagens träning och kan nu njuta av fredag och helg!

Vilket är ert favorit underlag vid löpning?

Zeta Limone - supergod till sallad

Kategori: Allmänt

Hello ♥ Tänkte bara tipsa om en supergod olja, hehe kanske låter lite tråkigt och onödigt, men det finns jättemånga olika oljor och smakerna skiljer sig verkligen. Det är ingen dyr eller exklusiv olja, det är Zeta limone. Den smakar, precis som det låter, citron. Den är inte främst till för stekning (så vida man inte vill ha citron-smak på stekningen) utan jag brukar ringla den över sallad! Det är egentligen det enda jag använder den till, men den är inte särskilt dyr och det behövs inte så mycket varje gång. Salladen blir så otroligt mycket godare och smakerna förhöjs. Den fräscha smaken av citron gör verkligen att salladen smakar fräschare.
 
(Flaskorna är inte så stora och de håller ju sig fräscha länge. Dessutom är de billiga och återfinns på de flesta mataffärer)

Geordie Shore säsong 4!!!

Kategori: Allmänt

 
Ni har väl inte missat den galna Sverigepremiären av nya säsongen av Geordie Shore som äger rum nu på söndag klockan 21:50 på MTV! Sommaren väntar bakom hörnet och eftersom den inte riktigt har slagit ut i Sverige än så passar det ypperligt att få drömma sig bort bland vältränade (viktigt för mig som är träningsmänniska, hehe) och solbrända kroppar. På tal om det, vältränad måste jag erkänna att jag är, men det skulle inte vara fel att få bli lite brun... Synd att det är rätt svårt att bli brun här i det kalla landet, får kan lägga mig i solariet och bli lite fuskbrun? ;-)
 
Våra Geordies återfinner vi i säsong 4 på ett ställe som jag kan lova inte kommer vara fritt från drama eller intriger för en minut... Ni förstår såkalrt att jag talar om Newcastle! Trots att förra säsongen avslutades med att Jay och Rebecca har lämnat det fantastiska partgänget ska vi inte deppa länge, för två stycken nya fräscha tillskott (killar dessutom, hehe) har tillkommit. Scott är en av de nya och är 24 år. Han beskriver sig själv som "The life and soul of the party". Kan ju inte bli annat än kul att kolla hur festens själ ser ut och hur de andra reagerar... Den andra nylingen är Dan som ara är 19 år och yngst i gänget! Ska bli väldigt intressant att se hur han klarar av allting med bara så få år på nacken, undra om det blir som han hade föreställt sig innan? Ska bli superspännande att se!
 
Det blir nya relationer, kärleksdrama (som vanligt), bråk, kaos, skratt och drama. Var inte oroliga om ni missar ett avsnitt eftersom avsnitten kommer att ligga uppe på MTV:s hemsida i sju dagar efter sändning så att vi slipper känna ångest över det man missat eller kolla på någon scen som var extra kul obegränsat antal gånger! ;-) Missa inte Sverigepremiären av Geordie Shore säsong 4 nu på söndag den 19 Maj!
 
PUSS ♥
 
(Längtar till söndag, weehoo!)
 

Matdagbok 15 maj 2013

Kategori: Allmänt

Frukost: Två stekta ägg, en banan och ett glas mjölk.
Lunch: Rester, Falukorv med grönsallad till. Pepsi MAX.
Mellanmål: Smoothie gjord på banan, hallon, blåbär och en skvätt mjölk.
Middag: Tacopaj med skivad avokado till. Pepsi MAX.
Kvällsfika: 1 Fazer rågbröd med ost och skinka och kesella med varma hallon.

Sponsrad video - Fiat 500L- Italiensk vecka

Kategori: Allmänt

">
Godmorgon ♥ Har just kommit hem från gymmet och ska göra frukost snart! Ingen som läser min blogg har väl missat hur förälskad jag är i bilar? Inga gamla, skrotiga modeller utan de ska vara nya, moderna, säkra, miljövänliga (trädkramare som jag är) och framför allt snyggaJag märker att jag ofta får många kommentarer av er som tycker till om det jag har skrivit i bil-inläggen vilket är superkul! Jag märker även att läsarantalet brukar stiga och jag har sett på två bloggar att mina blogginlägg (just om bilar) har blivit länkade av andra blogga - i båda fallen av motor-och bilbloggar - men det gör mig bara glad eftersom jag får lite nya läsare också! Så fortsätt med det och skriv gärna om ni har länkat mig så kan jag kika in. Fortsätt kommentera också, det är superkul med respons och att få åsikter från er som är intresserade eller har egna erfarenheter inom ämnet!
 
Det senaste tillskottets till Fiat är 500L som har allt detta och lite till. 500L är den rymligaste modellen inom sin kategori! Jag som kommer från en stor familj med 7 medlemmar har praktiskt taget vuxit upp i en större "transportbil". Visst, mamma och pappa hade en rätt modern och fin bil för sin tid - men ingenting som dagens bilar. 500L må vara 4,1 meter lång MEN rymmer 5 passagerare med varsin tillhörande väska i 400-liters-bagageutrymmet. Fiat 500L garanterar en bekväm och rymlig resa för dig som passagerare eller förare. Min storasysters kompis har en Fiat 500L (tillsammans med sin man) och de har 2 barn, och jag vet att de är supernöjda!
 
Självklart är det superviktig att bilen är rymlig, praktisk och pålitlig. Alla passagerare och bagage får plats. Men vad mer? Listan kan skrivas lång med vad nya Fiat 500L kan erbjuda dig. Vad som är viktig vid val av en bil är individuellt men jag tänkte ta upp lite vad jag tycker är särskilt viktigt, nämligen säkerheten. 500L har 7 stycken krockkuddar och har dessutom blivit tilldelad 5 stjärnor i euro ncap. En annan ytterst viktig del att ta till hänsyn vid val av en ny bil är enligt mig miljötänket bakom bilen - här blir jag mäkta imponerad av Fiat 500Ls motor sprängfylld med prestanda som generar hög kraft men som samtidigt är skonsam när det gäller bränsleförbrukningen! Förutom allt detta är ju såklart Fiat 500L supersnygg och du kan dessutom välja och vraka mellan 333 olika färgkombinationer för att få just din drömbil.
 
 
Fiat 500L MY2012
(Supersnygg färg, även den vit/silvriga på bilden nedan är jättefin!)
 
(Det generösa bagageutrymmet, perfekt för mig som ungefär brukar ha 3 väskor själv när jag åker någonstans, hehe)
 

Skönhetssömn

Kategori:

Jag pratar nog mycket om hälsosam mat och träning. Men ett hälsosamt liv måste balanseras på rätt sätt där sömn är en viktig komponent i samspelet. Glöm inte bort hur viktigt det är att ge kroppen möjlighet att återhämta sig, vilket inte bara kommer förbättra dina fysiska prestationer utan är också väldigt värdefull för din psykiska förmåga - du tänker klarare och får ökad koncentrationsförmåga! Så våga stänga av telefonen och datorn (hoppas du inte läser detta just nu innan du ska sova, hehe) och ge din hårt slitande kropp den skönhetssömn sen förtjänar. Sov gott alla söta!

Tacopaj från Arla

Kategori: Allmänt

Hej sötisar ♥  Vad blir det till middag idag? För mig blir det tacopaj med recept från Arla. Det är mitt favoritrecept på Tacopaj. Jag brukar byta ut det vanliga vetemjölet till rågsikt och istället för att servera nachochips på sidan om brukar jag skiva upp avokado. Med det beror på hur nyttigt man vill äta såklart! Receptet hittar du HÄR! 
 
 
Tacopaj
Supergod tacopaj från Arla. Recept och bild lånad från http://www.arla.se/recept/tacopaj/

Sponsrad video - Arla fil-klippan

Kategori: Allmänt

Fick en fråga om vad ett bra mellanmål kan vara, och allt som är "bra" är självklart individuellt, men om ni frågar mig är en god frukt eller en filtallrik med hackad mandel och hallon ett jättebra mellanmål som jag själv äter nästan varje dag, antingen till mellanmål eller kvällsfika. Jag äter alltid Arla Filmjölk som för mig känns som Svensk kult. Det finns dessutom 23 olika sorter att välja på med olika smak och konsistens, någonting för alla så att säga! Ni borde verkligen testa mitt tips att toppa Arlas Filmjölk med tinade hallon (eller blåbär) och hackad mandel. Det är också supergott med solrosfrön och skivad banan, om man vill ha ett nyttigare alternativ till flingor - eller bara lite variation. Mums!
 
 

Morgon-juice

Kategori: Allmänt

Godmorgon! ♥ Njuter av en god morgon-juice. Ett riktigt bra sätt att starta dagen på. Efterson de fins på ICA to-go så funkar de perfekt som mellis också. PUSS
 

Just nu...

Kategori:

....delar jag en Coke med mig själv. En Cola Zero utan kalorier och kolhydrater. Mums, perfekt efter middagen!

Löpning innan frukost

Kategori: Allmänt

Godmorgon sötnosar! Har startat morgonen med en löptur. Jag joggade i höt tempo 8 km på 37 minuter. Det är så himla skönt nu efteråt, att komma in och ha hela frukosten och en härlig dusch framför sig! Jag personligen älskar att jogga innan frukosten, då kan man ha en motivationspinne under löpturen och något att se fram emot. Dessutom brukar jag vija "göra bort det" så tidigt som  möjligt och om jag äter frukost innan behöver jag alltid "smälta" maten så lång tid innan jag kan ge mig ut. Så tummen upp för härliga löp-pass innan frukost följt av en lååång och god frukost! PUSS ♥
 

Sponsrad video - Helt nya Mazda6

Kategori: Allmänt

 
Hej boggisar! ♥ Ni har väl inte missat helt nya Mazda6? Det är en urläcker bil, och jag som bloggar om nya trender skulle verkligen säga att den här bilen hade passat superbra i mitt garage! Tänk att sätta sig i den här godingen påväg till gymmet... Hur som helst är nya Mazda6 unik i sin desigt och har faktiskt nyligt vunnit "Red Dot Design Award" för sin heta design. Ni som känner och har följt med min blogg (och sen tidigare bloggar) vet hur viktig miljön är för mig! Tror i inte att det är ett plus i kanten att nya Mazda6 har låg bränsleförbrukning samtidigt som motorn genererar mycket kraft. Miljötänket i kombination med den urläckra designen.... kan bara drömma mig bort! ;-)
 
 
(Åhh så snygg!!! Lämna gärna erat omdömme och kommentarer)
 
 

Matdagbok - 9 maj 2013

Kategori: Allmänt

Frukost: Två fazer rågbröd med smör, ost och skinka samt en kopp svart the.
Lunch: 10 köttbullar med 2 stycken mosade avokados + en tomat. Vatten.
Mellanmål: En näve sötmandlar och 100 g keso. Två glas Pepsi MAX.
Middag: Grillad ryggbiff, avokado-och fetaostsallad och en halv bakad potatis. Ett glas vin.
Kvällsfika: Omelett med champinjon-och baconfyllning. Vatten.

Sponsrad video - Alcro Bestå - Färg som håller

Kategori: Allmänt

Behöver du måla om? Vill du ha hjälp med att välja rätt kulör och rätt kvlité på din färg? Lugn - Alcro hjälper dig med allt som berör målning. Tips och råd kring färgval och produktval. Alcro erbjuder dig också information och kontaktuppgifter till deras professionella och erfarna färghandlare. Oavsett om du ska måla som privatperson eller för dig med målning som yrke kan Alcro hjälpa dig och erbjuda dig vad som passar dig bäst med sitt sortiment av cirka 150 färgprodukter och runt omkring 450 artiklar. Alcro är ett av Sveriges mest framstående och ledande färgvarumärke och har bland annat 10 stycken yrkesbutiker och 300 återförälsjare. Du kan surfa in på Alcros hemsida (www.alcro.se) eller få kostnadsfri rådgivning, vardagar 8:00 - 16:30 genom att ringa 020 - 62 20 20. 
 
 

Celsius ♥

Kategori: Allmänt

Ni har väl inte missat Celsius? Hade inte klarat en dag utan min älskade Celsius. För er som har missat är celsius en vitaminberikad energidryck helt utan socker och kolhydrater! Passar utmärkt innan träningspass, mellan jobbiga lektioner på skolan eller när du sliter på jobbet. Finns i sex olika smaker och min favorit är wild-berries. Om ni inte redan smakat vill jag tipsa er om det! ♥
 
 

Badmode på bubbleroom

Kategori: Allmänt

Hur har ni tränat och ätit inför beach 2013? Ni som känner mig personligen vet att jag har tränat hårt och flitigt och försökt äta varierat (och gott) och samtidigt nyttigt för att vara maximalt redo för beachen i sommar. Har kikat lite på bad-mode och inser att det är helt tomt i min bikinilåda? Sommarens badmode är så snyggt och nu kan jag ärligt säga att jag är glad över alla kämpiga och svettiga träningspass under vintern - nu kan jag njuta maximalt i sommar! Det är ju alltid roligt att ha snygga bikinis/baddräkter, men ack så svårt att hitta orginella så man inte ser likadan ut som de andra strandhängarna ;-) Har personligen alltid gillar vita bikinis men är man blek själv så förvärrar det bara hela situationen, hehe. Har hittat ett par sjukt snygga bikinis på bubbleroom.se. Surfa in på bubbleroom HÄR och hitta dina favoriter! 
 
Här har ni några av mina fovirter, kommentera gärna och skriv vilka ni gillar ♥
 
Seventh Wonderland Déjà Vu V Strapless Black Bubbleroom.se
Panos Emporio Sporades-D Coral Bubbleroom.se
Bubbleroom / H Bikini-bh Brons Bubbleroom.se
Panos Emporio Lydra-D Red Bubbleroom.se
 
(PS, så sjukt snygga modeller på bubbleroom)

En favorit

Kategori: Allmänt

 

Ska dela med mig av ett recept jag hunnit prova på ett par gånger som jag faktiskt hittade på hittarecept.se. Ni vet ibland när man har begränsade matvaror hemma och vill använda upp allt utan att handla nytt men samtidigt laga något gott? Så var det för mig första gången jag provade receptet, men det var kommit att bli en favorit som jag nu lagar regelbundet. Besök också bloggen receptet kommer ifrån: http://fridasallergirecept.blogg.se. Enjoy ♥

Fläskfilé med risotto och svampsås

Ingredienser (4 personer):

Ca 700 gram Fläskfilé 

Risotto:
Olivolja
300 gram Arborioris
1 liter varmt vatten eller grönsaksfond
3 dl vitt vin (frivilligt)
Salt, peppar
Lök (finhackad)
Svamp (frivilligt)

Sås:
1 paket mjölkfri grädde (tex Oatlys matlagningsgrädde - iMat eller Carlhamns matlagningsgrädde - Gott i maten)
1/2 buljongtärning (OBS: Tänk på att vissa märken innehåller laktos)
Svamp (t.ex. champinjoner)

1. Fräs lök och svamp i olivolja i en traktörpanna eller liknande tills det är mjukt
2. Häll i riset, stek i några minuter under omrörning tills riskornen är lätt genomskinliga
3. Häll på vinet & låt koka in så att det nästan blir torrt i pannan
4. Häll på varmt vatten/buljong men bara så att det täcker riset
5. När vattnet/buljongen avdunstat häll på mer vatten/buljong, så att det åter täcker riset. Fortsätt så tills all vatten/buljong kokats bort och riset har fått den konsistens du önskar, cirka 20 min. 
6. Smaksätt med salt och peppar
7. Under tiden som risotton kokas, fräs svampen i en kastrull.
8. När svampen är färdig slå ett paket mjölkfri grädde i kastrullen och lägg i en halv buljongtärning. Låt koka på svag värme. 
9. När du stekt köttet och risotton fått den konsistens som önskas serveras det med svampsåsen. Är du inte allergisk mot mjölkprodukter kan parmesanost rivas över risotton strax innan servering. 

 

(Recept om bild från http://fridasallergirecept.blogg.se)

Mat, inspiration, hälsa och träning

Kategori: Allmänt

Hej! Första inlägget här. Ja, alltså inte första inlägget på blogg.se då jag länge använt mig av denna portal. Jag driver en "tips och inspirations-blogg" på min fritid där jag tipsar om mängder av vardagliga saker, produkter och företag. Men eftersom att det blir lite tjatigt att ständigt skriva om mat, träning och välmående så tänkte jag att jag ät så kunnig, intresserad och engagerat inom ämnet mat, träning och hälsa att jag behöver en helt egen blogg för att få skriva av mig och dela med mig av det här! Vet att det är väldigt populärt med livsstils bloggar just nu, och vad kan jag säga? Jag hakar på trenden! Har ni några frågor om allt mellan himmel och jord är det bara att lämna en kommentar så svarar jag på allt! Hoppas ni väljer att stanna kvar och se vad bloggen erbjuder. 
 
PUSS ♥